19 Mayıs 2016 Perşembe

“FASHION TALKS” / Didem Aydın


 
 
“FASHION TALKS”
 
 
Heyecanla beklediğimiz 2016 Yaz sezonu ve beraberinde getirdiği yepyeni trendler yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Stilinizi tazeleyecek ipuçları için takipte kalın!

 
Moda tasarımcılarının her yaz sezonunda sizlere demet demet çiçek bahsetmelerine alışkınsınızdır. Geçtiğimiz yaz sezonlarında olduğu gibi bu sezonun motifi de floral baskılar. Birçok ünlü markanın koleksiyonunda bu baskıların abartılı renk ve çeşitlerini görebileceğiniz gibi ben de kendi yaz koleksiyonumda oldukça fazla kullandım. Floral baskılar, monogram çiçek desenleri ve fırfır detayları kullandığım oldukça severek karşınıza çıkarttığım yaz koleksiyonumda kalem etekler, yüksek bel şortlar ve crop top modelleri emrinize amede. Bu sezon da bir buket çiçeğe kalplerimiz seve seve teslim ettik diyoruz!
 
 
 
Ahengi Yakalayın
Bu sezon kadınlara "Doğruluk mu, cesaret mi?" diye soruyoruz. Renkleri, desenleri, dokuları karıştırmaya cesaret edense kazanıyor. Sezonun gözdesi canlı çiçek desenlerini fazla “tatlı” bulanlardansanız, direksiyonunuzu şaşırtan desen ve renk birlikteliklerine kırın. Desenler gözünüzü korkutmasın. Çizgiler yuvarlaklara, kareler elipslere karışsın. Kargaşadan doğan ahengi yakalayın.
 
Etek Kodu
Maksi ve mini etekleri unutup, midi eteklere “Merhaba” diyoruz. Bu yaz belden kloş midi etekler ve midi kalem eteklerin yılı olacak. Diz altında biten kloş etekler, sezonun en önemli modeli. Sanıyorum herkes de lady görünüm egemen olacak. Tasarımcılar  Az çoktur” atasözünden yola çıkarak çalışmalarını tamamladılar bile. Sizde midi boy elbiseler ve eteklerle baharın romantik havasını üzerinizde taşıyın.
Dizde, dizin hemen altında biten midi etekleri ister vücuda yapışan bluzlarla veya bol kazaklarla ve yüksek stilettolarla kombinleyebilirsiniz. Kalem ve kloş midi etek severler!
 
 
 
 
“NOT JUST FOR BED”
 
 

 
Evlerinde sadece kendi keyifleri için giydikleri pijamaları, keşke hiç çıkarmasam diyenlerin duası kabul oldu, müjde! Tasarımcılar, sportif ve rahat tarzı 2016 ilkbahar-yaz sezonunda bir tık ileriye götürerek, yatak odasını sokağa taşıyorlar. Saten ve ipek ağırlıklı parçalar, pijama elbise ve takımlar, kimonolar, robdöşambrlar, dantel elbiseler bu yazın en çarpıcı görünümlerine imza atıyor. Takım olarak kullanılsa da bazen başka parçalarla da meç edilerek kullanılabilir. Pijama takımlarının altına genelde açık burunlu bantlı topuklular  tercih ediliyor. “Üstünü giyinmeden mi çıktın?” ya da “Üstünü değiştirmeyecek misin?” gibi yorumları duymaya hazırım diyorsanız buyrun siz de deneyin. Ben bu trende aşık olanlardanım! Siz bu trend hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce nasıl görünüyorlar ?
                                                                                                                   
 

1 yorum: