23 Eylül 2016 Cuma

Aşkla Geçen 90 Yıl! Fall is coming and i’m almost ready for it! / Didem Aydın



Herkese merhaba! Sonbahar yaklaşırken ben de artık yazlık giysilerden çok, kışlıklara yönelme başladı bile. Bu sebeple size beni çok heyecanlandıran Fendi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği Legends and Fairy Tales yani Efsaneler ve Masallar’dan ilham alarak hazırladığı 90.yılına özel 2016-2017 Sonbahar/Kış Haute Couture koleksiyonundan bahsetmek istedim. Koleksiyonun tanıtımı uzun bir süredir Fendi sponsorluğunda restore ettirilen İtalya’nın kalbi, Roma’nın simgesi olan ünlü Aşk Çeşmesi’nde gerçekleştirildi. Fendi’nin 90.yıl defilesi unutulmaz anlara damgasını vurdu!

Aşk Çeşmesi, üzerine kurulan cam platform ile büyüleyici bir defile sahnesine dönüştürüldü. Karl Lagerfeld kreatif direktörlüğünde hazırlanan bu özel koleksiyonu ünlü modeller platformun üzerinde, “su üstünde” yürüyerek sundular.

Federico Fellini’nin film müziklerinin eşlik ettiği ihtişamlı defilenin açılışı son dönemlerin gözde modeli Kendall Jenner tarafından yapıldı. Bella Hadid gibi ünlü top modeller de podyumda yerini aldı. .Şova eşlik eden romantik ve kıvırcık saçlar kesinlikle ikonik defile güzellikleri arasında yer alacak unutulmaz modellerden. Defilede Kendall Jenner’ı göz alıcı bir elbiseyle de görmek mümkün.

Gözde modellerin tanıttığı bu özel koleksiyonda tasarlanan kostümler, 20 yy.’ın ünlü sanatçısı Kay Nielsen’ın illüstrasyonlarından esinlenilerek hazırlanmış

 

Defilede tanıtılan Legends & Fairytales 2016-2017 Sonbahar/Kış Haute Couture koleksiyonu 46 parçadan oluşuyor. “İkonik” olarak nitelendirilen bu koleksiyonun ilham kaynağını ise efsaneler ve peri masalları oluşturuyor. El boyamaları, 3D deri aplikeler, dantel detaylar bu masalsı koleksiyonun bir parçası. Koleksiyonun en özel parçalarında barok motifler yer alıyor. Tüm bunlar unutulmaz ve gösterişli abiye elbiselerinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Kesinlikle son yılların en ikonik ve romantik defilelerinden birisi olmuş. İzleyenlerin unutulmaz bir moda şölenine şahit olduğuna eminim. Ayrıca kış koleksiyonunu tanıtan markalar arasında;Atelier Versace, Christian Dior, Chanel, ve Valentino gibi pek çok ünlü isim var.

 

 
 

Legends and Fairytales koleksiyonu özel bir yaşam stiline sahip, özel kişiler için. Couture’ün hazır giyim kadar geniş bir kitlesi yok. Haute couture her zaman için çok özel tasarımlar barındırır.”

 

                                                                               

 

 

 

 

1 yorum:

  1. Merhaba Didemcim yazın harika. Ancak aşk çeşmesi nasıl olmuş da podyum haline gelmiş en çok buna şaşırdım :) Eline sağlık...

    YanıtlaSil