16 Haziran 2016 Perşembe

Mutfağımızı Ne Ara Bu Kadar Terk Etmiştik? / Korhan Süren


Ülkemizde yapılan turizm ve gastronomi okullarının katıldığı bir yemek yarışması için hazırlıklara başlanmıştı,hevesle yeni ürünler aranmakta,kimisi begenilmekte kimisi çıkarılmakta kiminde kararsız kalinmaktaydi.

Belli seçenekleri eledikten sonra yapılan açıklama bizi sudan çıkmış balığa çevirmişti.  Peki neydi bizi bu denli şaşırtan olay?

Deniyordu ki “Yarışmada kullanılacak malzemeler Türk menşeli olmak zorundadır”

Kullandığımız malzemeleri gözden geçirmeye başlamıştık,tablo vari tabaklardansa ürün bazlı düşünmek zorunda kalmak ve yarışmaya hazırlanmak hiç de kolay olmayacaktı. Soya sosunu bile bu kadar benimsemisken bir anda saf dışı kalması hoşumuza gitmişti açıkçası. Aklımda bir soru can buldu :”Mutfağimizi ne ara  bu kadar terk etmiştik”?

Kimilerine göre kullanılan “Türk Mutfağı savaşçıları” tabiri o an anlamsizlasmisti. Bizim olan bir şey için savaşmamiza gerek yoktu. Sahip çıkmak yeterli olacaktı.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder